Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Saját pincéjében ásta el meggyilkolt élettársát egy pusztavacsi férfi

2001.10.25

Másfél éve húzódó eltűnési ügyre tett pontot a rendőrség szerdán. A 20 éves Csinos Bernadett eltűnését tavaly májusban jelentette be élettársa. A rendőrség a másfél évig húzódó nyomozás után kiderítette: a lányt élettársa gyilkolta meg és ásta el saját házának pincéjében.

A a pusztavacsi férfi beismerte a gyilkosságot. Elmondta, hogy tavaly május 1-jén egy veszekedés közben úgy halántékon ütötte a fiatal nőt, hogy az életét vesztette, vagy elájult. A gyilkos a magatehetetlen testet ezután a ház pincéjébe vitte, ahol eltemette, majd egy farakást hordott a sír fölé. A rendőrség szerint nem kizárt, hogy a nő még élt, amikor a föld alá került.

A rendőröknek már az gyanús volt, hogy a 28 éves férfi csak hónapokkal azután jelentette be az eltűnést, hogy a lányt utoljára látták. Hazugságvizsgáló géppel is megvizsgálták a volt élettársat, aki a kihallgatás közben egyszercsak megtagadta a további válaszadást, így a vizsgálat megszakadt. Végül a férfi jelenlegi élettársának vallomása alapján terelődött a gyanú a férfire. A hölgy ugyanis arról panaszkodott, hogy ahányszor barátját korábbi kapcsolatáról kérdezte, nagyon ideges lett.

A rendőrök az élettárs beszámolója, a korábbi tanúvallomások és az eltűnés gyanús körülményei miatt végül házkutatást tartottak. Fegyvereket és nagy mennyiségű lőszert találtak a férfinél, aki korábban a honvédségnél szerződéses tűzoltóként dolgozott. Ezután őrizetbe vették, de a holttestet még ekkor sem találták meg. Feltűnt azonban a rendőröknek, hogy amikor a pincében jártak a gyanúsított rendkívül ideges volt, még a cigaretta is majdnem kiesett a kezéből. Ezért később keresőkutyával visszamentek és alaposan átkutatták a pincét: ekkor derült ki, hogy egy farakás alá temette el volt élettársa a fiatal lányt.

[origo]