Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elfogták az inárcsi rablókat

2003.03.28

A két gyanúsított február 28-án délelőtt, fejükön szemrésznél kivágott símaszkot viselve, a kezükben lőfegyvernek látszó tárgyat tartva bementek az Örkény és Vidéke Takarékszövetkezet Inárcsi Kirendeltségébe, ahol az ott dolgozó alkalmazottakat megfenyegették, majd a kasszából 1.200.000. Ft készpénzt vittek el. Ezt követően a helyszínről egy fehér színű VW I. Golf személygépkocsival elmenekültek. A rablókról grafikai rajz készült.

A kihallgatáskor az Örkény és Vidéke Takarékszövetkezet biztonsági megbízottja elmondta, hogy március 10-én dél körül a Pusztavacsi Takarékszövetkezetben - feltehetően előzetes terepfelmérési szándékkal - megjelent egy ismeretlen férfi, aki elmondta magáról, hogy Budapestről jött, illetve hitellehetőségekről érdeklődött.

A férfi - akinek személyleírása megfelelt az inárcsi rablásnál az egyik tanú által látott személy kinézetével - feltűnően nézelődött a Takarékszövetkezetben. Ugyanebben az időben a Pusztavacsi Takarékszövetkezet melletti élelmiszer
üzletbe bement egy másik személy, akinek személyleírása nagy hasonlóságot mutatott az inárcsi rablásnál az elkövetők egyikéről készült grafikával.

Erről a személyről kiderült, hogy egy, a közelben lévő tanya nemrég beköltözött tulajdonosa. A Pusztavacsi Takarékszövetkezet alkalmazottainak sikerült feljegyezniük a náluk járt férfi gépkocsijának, egy fehér színű VW I. Golf gépkocsinak a rendszámát.

A nyomozás eredményeként a bűncselekményben való részvétel alapos gyanúja miatt március 26-án őrizetbe vették A. Tibor 33 éves budapesti lakost, aki a gépkocsi használója. A társaként beazonosított Cs. József 48 éves budapesti lakost, - aki az említett Pusztavacs közeli tanya tulajdonosa - március 27-én sikerült elfogni. A gyanúsítottaknál tartott házkutatáskor nagy mennyiségű éles lőszert, egy lőfegyverhez alkalmazható hangtompítót, illetve szemrésznél kivágott símaszkot is találtak.

Az őrizetbe vett férfiak korábban mindketten jómódú vállalkozók voltak, de vállalkozásaik csődbe mentek és nagy mennyiségű tartozásokat halmoztak fel. A rablást minden jel szerint a tartozások törlesztése, illetve az elvesztett életszínvonal visszaszerzésére való elkeseredett törekvés motiválta.

kisalföld