Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csapatzászló adományozási ünnepség a Veszélyesanyag Ellátó Központnál

2008.10.16

 

E jeles napon, Dr. József Péter, a Honvédelmi Minisztérium jogi szakállamtitkára, Dr. Szűcs Lajos, az Országgyűlés jegyzője, pest megyei közgyűlés elnöke, Dr. Gömbös János, a Honvédelmi Minisztérium politikai főtanácsadója, miniszteri biztos, Frigyer László mk. dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Haderőtervezési Főosztályvezetője, Hazuga Károly vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokhelyettese, Palásti Ferenc dandártábornok, a Köztársasági Elnöki Hivatal katonai főosztályának vezetője, az MH VEK és jogelőd katonai szervezeteinek volt parancsnokai, továbbá számos meghívott vendég, osztozott az ellátó központ örömében.

A Magyar Köztársaság Elnökének csapatzászló adományozásáról szóló okiratának ismertetése után Dr. József Péter adta át a csapatzászlót Bozó Tibor ezredesnek, az Ellátó Központ parancsnokának.

A zászlót két zászlószalag is ékesíti. A köztársasági elnöki zászlószalagot Palásti Ferenc dandártábornok úr kötötte fel, a Pusztavacs község által adományozott zászlószalagot pedig a község polgármestere, Jóri László.

A csapatzászló Berta Tibor ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkész Szolgálat, Katolikus Tábori Püspökség, Katolikus Ordinárius, általános helynöke valamint Jákob János ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkész Szolgálat, Protestáns Tábori Püspökség hivatalvezetője általi megszentelését követően a jogi szakállamtitkárának és az ellátó központ parancsnokának ünnepi beszéde hangzott el.

Parancsnok Úr kihangsúlyozta a csapatzászló fontosságát. Annak a csapatzászlónak, amely kifejezi a hazához, a nemzethez, annak történelméhez, a katonai eskühöz és a katonai szervezethez való kitartó hűséget, mely egyben a bátorság, a katonai becsület és a bajtársiasság jelképe is. E felemelő szavak után került sor az elismerések átadására.

Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ csapatzászló adományozó ünnepségét Szalai Antal művészeti- és karvezető, vezető prímással az élen a Honvéd Együttes Népi Zenekarának színvonalas műsora zárta.Antal Szilvia százados