Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A település az 5-ös és a 4-es számú főutak között, az E5-ös autópályától 5 km-re fekszik. Budapesttől 50 km, míg Kecskeméttől 40 km választja el.

 


A falu szerkezete szabályos, főutcára derékszögben, egymással párhuzamos utcákból áll. A főutca vége körtérben és szépen karbantartott parkban végződik. A park közepén található a római katolikus templom. A tér külső szélén helyezkednek el a község életének alapvető intézményei, szolgáltató egységei, mint a polgármesteri hivatal, a posta, egészségház, általános iskola, könyvtár, gyógyszertár, fogászat, takarékszövetkezet, plébánia, de található itt vegyesbolt, presszó és buszmegálló. A település egyik legszebb és legértékesebb épülete a Coburg kastély, mely a park mellett helyezkedik el.

A falunkhoz három lakott terület rész is kapcsolódik: a honvédségi laktanya mellett található lakótelep, Rákóczi telep és Csett-major.

Az itt élő emberek szeretik falujukat. A zsáktelepülés előnyei és hátrányai kiegyenlítik egymást. A tömegközlekedés lehetősége autóbusszal közvetlenül biztosítja Dabas elérhetőségét. Csatlakozó járatokkal Budapest és Kecskemét is egy órán belül elérhető. Ezzel a környező települések iskoláiba biztosított a bejárás. A munkába járás lehetőségeiben a buszközlekedés korlátokat szab. A legtöbben helyben dolgoznak és akik nem, azok közül a többség a szomszédos falvakban talál munkát. Akadnak olyanok is, akik Budapestre illetve Kecskemétre járnak be dolgozni.